Maling

Her hos Beckmann kan du være sikker på, at du altid køber maling i den højeste kvalitet og til den absolut laveste pris. Det er ren og skær vores mærkesag. 

På denne side vil vi gennemgå hvad maling er, hvad du kan bruge maling til, og ikke mindst hvilke malinger man kan få. 

Hvad er maling?

Lad os lægge ud med at forklare grundlæggende hvad maling er. Maling er altid bygget op af et bindemiddel, som kan være plastik, acryl, alkyd, kalk, som bliver pulveriseret. Herefter blandes det med et fortyndingsmiddel, hvilket som regel er vand. Så kommer der noget pigment i, til at give malingen farve og dækkraft. Derudover er der som regel tilsat nogle midler så vandet fordamper, og midler til at malingen kan holde sig i bøtten og ikke rådner. Og i udendørsmalinger er der også tilsat såkaldt fungisid, som er et svampedræbende middel, der beskytter mod råd, svamp og begroninger. 

Egenskaberne for de forskellige typer maling, justeres alt efter om man skal have en hård eller blød overflade, en tyk eller tyndt konsistens, og om malingen skal flyde pænt eller give struktur. Slutteligt er der naturligvis også dækkeevnen, som gerne justeres med naturlige farvepigmenter. Disse farvepigmenter er meget dyre, og det er derfor også det der skruer priserne op for malingen. Man ser ofte i billige malinger, at man i stedet for hvidt pigment fylder kridt i malingen. Kridt dækker ikke i nærheden så godt som rene pigmenter, og kan give afsmittende overflader. 

Udover disse ting, så bliver der også taget højde for malingens opbygning på molekyle-niveau. Skal de lægge sig lige, eller skal de lægge sig i kryds. Det har noget med fugtgennemtrængingen i malingen at gøre. Kapilarrør kalder man det i malerteknisk sprog, og det er en meget vigtig ting at tage højde for når man køber udvendig maling. For bruger man en lukket maling, kan fugten indenfra ikke komme ud. 

Hvad kan man få maling til?

Inden vi kommer for meget i dybden med maling, så lad og gå videre til at forklare lidt om hvad maling kan bruges til. Maling bruges både til at forstærke og beskytte emner, men ligeså meget for at dekorere med. 

Indendørs er den mest anvendte type maling Vægmaling. Vægmaling er typisk en ret fed maling, som dækker godt. Man kan dog sagtens finde billige typer vægmaling, som ikke dækker ret godt, og kan være noget værre sjask at arbejde med. Vægmaling findes ligeledes i forskellige kvaliteter, om man ønsker en meget robust væg, om den skal være mat, eller om malingen blot skal være godt dækkende. Du kan læse mere om vægmaling og se vores produkter her.

Indendørs kan man også få lakmaling til at male på paneler, døre, møbler, fliser og hvad man ellers kan finde på. Lakmaling er en meget hård maling, som giver en meget slidstærk overflade. Som med vægmaling, findes der også billige lakmalinger, som egentlig bare er lavet for at dække. Du kan læse mere om lakmaling og se vores produkter her.

I samme kategori lægger gulvmaling, som ligesom lakmaling er hårde typer maling der kan tåle slid og slag. Gulvmaling bemærker sig ved at være forbedrede til den hårde opgave det er, at male på et beton- eller trægulv. Læs mere om gulvmaling og se vores produkter her.

Hvis vi bevæger os udendørs findes der også flere typer maling. Mest anvendte er formentlig træbeskyttelse, som er en speciel maling der udmærker sig ved at være meget vejrbestandig, og modvirkende for bl.a. alger og begroninger. Der kan være op til 5-6 års forskel på holdbarheden på en dårlig og en god træbeskyttelse. Læs mere om vores træbeskyttelser her.

En anden almindelig brugt udendørsmaling er facademaling. Det er en type maling der typisk er meget åndbar, så fugt i murer osv. kan trænge ud igennem malingen, så man undgår fugtskader. Med facademaling er det vigtig at have 100% styr på hvilket materiale muren er lavet af, og hvad den evt. er malet med før. Det kan gå gruligt galt hvis man får malet den forkerte type facademaling på. Læs mere om facademaling og se vores produkter her.

Pris og kvalitet på maling

Maling er lidt som at købe tøj. Mange har formentlig et bestemt mærke de sværger til, for man bruger naturligvis det man ved virker. Hos Beckmann sælger vi Beckers maling, som er nordens største producent af maling. Vi har gennemtestet deres produkter og ved de virker, da vi bestemt ikke ønsker at sælge dårlig maling. Samtidig synes vi også at maling i Danmark generelt er alt for dyrt, så derfor har vi med vilje forsøgt at skrue priserne ned, så alle kan være med. De fleste af vores produkter er vi minimum 25% billigere, end hvad du kan købe tilsvarende kvaliter til. 

Læs mere om vores priser her.

Læs mere om vores kvalitetskontrol her.

Husk at vi altid er tilrådighed for spørgsmål omkring vores produkter. Skriv til os i chatten nede i højre hjørne, send os en mail eller ring til os. Vi vil så gerne hjælpe :)