Farvekort

Med et farvekort kan du finde inspiration og ideer til dit næste malerprojekt. Der er utroligt mange farver at vælge imellem, og det kan derfor være svært at beslutte sig for én enkelt farve. Med et farvekort kan du lettere visualisere, hvordan en farve vil se ud i dit hjem og dermed gøre valgprocessen nemmere.

 

Hvorfor bruge et farvekort?

 

Der findes et hav af farver og farvekombinationer, og det kan derfor være enormt svært at beslutte sig for, hvilken vægfarve man skal vælge. Med et farvekort bliver valget gjort en del lettere.

Et farvekort består af en lang række farveprøver, som kommer i forskellige nuancer og variationer. Ideen med farvekortet er, at du kan tage det med hjem, så du kan holde det op mod den væg, du ønsker at male, for at se hvordan farven fungerer i rummet. Både lysindfaldet i rummet såvel som din øvrige indretning, har nemlig en stor indflydelse på, hvordan farverne på væggen kommer til udtryk.

Hos Beckmann benytter vi os af farvesystemet RAL i vores farvekort, som står for ‘Reichsausschuß für Leiferbedingungen’. Farvesystemet består af over 200 forskellige farvenuancer, hvoraf hver nuance består af en firecifret kode, så de let kan identificeres.

Udover vores fysiske farvekort, har vi også lavet et virtuelt farvekort, så du nemt kan få en idé om, hvordan farven vil se ud i dit hjem. Du skal blot lægge et billede op af det, som du vil have malet, og så vil programmet give give dig en illustration på, hvordan det vil se ud.

 

Bed om en farveprøve

Når du har besluttet dig for én eller flere farver i enten vores fysiske eller virtuelle farvekort, kan det være en god idé at bede om en farveprøve. Med en farveprøve får du en lille portion maling med hjem, så du kan teste farven af derhjemme.

Underlaget på væggen kan nemlig gøre en forskel på vægmalingens farve, og en farve kan derfor synes anderledes på et farvekort end når det er kommet op på væggen. Det er både ærgerligt og spild af penge at købe en masse maling, for først derefter at finde ud af, at farven ikke passer ind i hjemmet. Derfor er det altid klogt at bruge en farveprøve.

Når man maler, skal man være opmærksom på, at våd maling altid har en lysere nuance end tør maling. Derfor vil malingen synes lysere i bøtten, end hvad du måske oprindelig havde tiltænkt. Du skal derfor male med din farveprøve, og lade den tørre helt på væggen, før du ordentligt kan vurdere, hvorvidt farven er den rette. Husk også at en væg som regel skal have to lag maling, så derfor kan det være en god idé at male to lag med farveprøven også.

 

Husk de rette redskaber til dit malerprojekt

 

Når du har fundet den rigtige farve og fået testet den af, kan du komme ordentligt igang med dit malerprojekt. For at få det bedst mulige resultat, er det vigtigt, at du benytter dig af de rette redskaber.

Hos Beckmann har vi et bredt udvalg af malerværktøj, så du kan komme godt i gang med dit malerprojekt. Inden du kommer for godt i gang med at male, skal du også huske at få afdækket gulvet og eventuelle lister. Hos Beckmann forhandler vi også alt hvad du skal bruge til afdækning.
 

Køb kvalitetsmaling hos Beckmann

Hos Beckmann forhandler vi et bredt udvalg af maling til både indendørs og udendørs brug. Vi vægter kvaliteten af vores maling højt, og derfor kommer alle vores produkter igennem en nøje kvalitetskontrol. Vi forhandler blandt andet maling fra Gløco, som er en af nordens største producent af maling.

Hos os finder du gode tilbud på maling, og vi forsøger som udgangspunkt altid at have konkurrencedygtige priser. Derfor vil de fleste af vores produkter typisk være 25% billigere, end hvad du kan købe tilsvarende kvalitet til.

Vi står altid til rådighed for spørgsmål omkring vores produkter. Skriv til os i chatten nede i højre hjørne, send os en mail eller ring til os :)NCS Farver
RAL Farver