Gør dit træværk klar til en gang sommer-maling

Skrevet af Casper | 31. marts 2017


Temperaturene stiger langsomt, men det er endnu lige en tand for tidligt at gå i gang med at male dit udvendige træværk med træbeskyttelse. Der er dog masser af ting du kan gøre, for at forberede dig på dit projekt.

 

Allerede nu er det en god idé at gennemgå det træværk du skal have malet. Tjek hvordan tilstanden er på træet, er det nedslidt eller råddent, og er der afskalning fra eksisterende maling?
Hos Beckmann har vi et hav af gør-det-selv guides, som kan guide og assiterer dig fra start til slut - Se gerne vores guides omkring træbeskyttelse og få tips til behandling af træværk.
 

Værktøj til afslibning 
 

Anskaf dig noget slibeværktøj, f.eks. et slibebrædt og noget groft og fint sandpapir. En stålbørste kan også være en god hjælper til, at få gammel maling af rug brædder. Har du glatte flader og hjørner, kan et skrabejern være guld hver.
 

Nedvaskning og rens
 

Den aller første opgave du kan lave allerede nu, og som vejret ikke har betydning for, er nedvaskning. Uanset dit træværks tilstand, er det en god idé at nedvaske. Du kan enten vaske med Beckers' Uderens, som er en utrolig effektiv afrenser af snavs og bil-os. En afrensning er alpha omega for et godt langtidsholdbart resultat.

Når du har vasket ned, og træet er tørt, kan du gå i gang med at fjerne alle døde træfibre og gammel afskallet maling. Selv mindre afskalninger på dit træværk skal udbedres, for får du ikke fjernet det gamle maling og lukket blottelsen, kan du risikere at få råd og svamp i dit træværk. Præcis som på din bil med rust.
 

Alger og begroninger
 

Har du alger og begroninger på dit træværk, skal du vaske efter med Becker Algerens. Den bekæmper hurtigt og effektiv alle former for alger og begroninger på både træ og murværk.

Skal du ikke i gang lige med det samme, kan du også bruge Cab Dan's Husrens, som klare begge metoder i én arbejdsgang. Minuset ved denne løsning er, at den skal have minimum en 2-3 for at virke og nedkæmpe alger og begroninger.

 

Hvornår kan man male udendørs træværk?
 

Du kan begynde at male dit træværk når temperaturen som hovedregel når ca. 15 grader både dag og nat, men den eneste regel man kan følge for at være 100% sikker, det er at sætte en fugtighedsmåler i dit træværk. Den må maks vise 15%. 

Vi anbefaler at du gennemgår dit træværk mindst én gang om året, gerne om foråret. For jo hurtigere du får udbedret skaderne jo bedre.

 

Produkter nævnt i artiklen: Træbeskyttelse, Slibepapir, Stålbørste, Beckers Uderens,  Cab Dan Husrens, Fugtighedsmåler.