Stilen er klar: Støvede farver er vinterens farver

Skrevet den 9. november 2016 af CasperMan har over de senere år, oplevet en klar trend hos Beckmann Farver. Det har længet været de hvide farver, eller de meget moderne ”modehvid” eller ”Råhvid”, der har været langet over disken i butikkerne. Men nu oplever butikkerne, en helt nyt trend, som formentlig vil køre i et stykke tid. Chris, der til daglig vejleder kunderne omkring farver og produktvalg i Beckmanns butikker fortæller her om efterårets og vinterens farvetrends.
 
- ”Der vil være en klar tendens til, at vælge de mere afdæmpede og støvede farver. Her vil de grålige nuancer, med en snært af blå eller grøn i sig være i højsædet. De kan give ro og personlighed og kan kombineres til det meste. Den svage gammel-rosa er også blevet støvet af igen, og kan komme som en af efterårs store jokere. Med lidt mere friskhed og kraft, til de to lidt mere rolige farver. Nøgleordet i det næste stykke tid vil være ro. Vi har stadigvæk modet til at kaste os ud i en endevæg med en stærk farve eller tapet, men vi vil se mange flere
farver komme ind i vores hjem og her vil de rolige farver være domineret nu,” fortæller han.
 

Farver kan ændre dit humør

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre, er det en kendsgerning at farver i den grad kan påvirke dit humør. Når man hører Chris fortælle om farvernes effekt på os, bliver man noget overrasket over at høre hvordan de kan påvirke os.
 
- ”Farver har en enorm stor betydning for vores hverdag. De fleste kender glæden ved at se de grønne blade på træerne komme frem om foråret, eller, at se de brændte mørke gule eller orange farver om efteråret. Det påvirker os, og det skal vi tage med os ind i indretningen af vores hjem. Derfor skal vi stille os spørgsmålene; hvad er det for en stemning vi ønsker at opnå i det her rum? Skal der være varmt? Skal der være roligt? Er det et hurtigt eller et langsomt rum? Hvad er det vi gerne vil opnå, og kan vi gøre mere end, at male den ene væg?,” spørger Chris, og lægger dermed op til at befolkningen overvejer deres farvevalg lidt mere, og fortæller videre.
 
- ”Vi vil se flere eksperimentere med, at skabe en personlig væg der er spartlet, eller måske kalket på en unik måde. Og det er langt lettere at komme i gang med en man tror. Hvis man har mod på at kaste sig ud i at kombinere to eller flere farver, så kan man skabe noget virkeligt unikt og lege meget mere med stemningen i rummet. Lav f.eks. et hyggeligt hjørne, eller område med to farver der komplimenterer hinanden, og du får skabt noget mere kant og personlighed til resten af hjemmet. Det vil vi se meget mere af.”
 
Danskerne vil have ældre kvalitet
 
Der er ingen tvivl om, at trenden og boligstilen, hele tiden ændre sig, og det er også noget Chris bemærker igennem sine snakke med mange af sine kunder. Og han ser en klar tendens til at folk kan lide den ældre stil i øjeblikke.
 
- ”Det er Retro-stilen, hvor 50'ernes fokus på kvalitetshåndværk med de brune og mørke palisander og teaktræsmøbler igen er i fokus. Folk vil have kvalitet og de er ikke bange for at gå på loppemarkedet for, at finde det helt unikke og betale lidt ekstra for det. Kontrasterne er på vej tilbage og mange af de gamle møbler kan friskes op og kan holder mange år endnu. De er ikke mere kun en historie, de er også en del af fremtiden,” runder han af med at fortælle.