Mal skarpe kanter

 

Sådan maler du skarpe kanter

En vigtig del af godt malerarbejde er snorlige og skarpe malerkante. At male skarpe kanter er slet ikke så svært, som du måske gik og troede - men resultatet ser helt fantastisk og gennemført ud. Med de rette remedier og teknikker, kan du let friske en kedelig væg op. Læs vores guide til at male skarpe kanter her.

Mal skarpe kanter

Sådan kommer du i gang med at male skarpe kanter

Det er blevet trendy ikke kun at male væggen én farve. Det kan være en nem måde at skabe en del mere dybde i rummet og give en dramatisk effekt, hvis du for eksempel maler væggen i striber af to forskellige komplimentær-farver. 

 

Det kræver dog at striberne står helt skarpe, hvis du vil stå med et resultat, som du er glad for. Hvis du følger nedenstående instrukser nøje, vil du ende med det smukkeste resultat. 

Gå på opdagelse i vores udvalg af flot vægmaling her. 

Malertape er din bedste ven, når du skal begive dig ud i at lave snorlige malerstriber.  Det gælder også, hvis du skal male skarpe kanter ved dørkamme og loft. Vær forsigtig når du anvender tape på væggen. Det er vigtigt, at du går med malertape og ikke almindelig tape, da du kan risikere at malingen skaller af, når du hiver tapen af. Køb malertape til at male skarpe kanter her. 

Når du går i gang med at male, så kan det være en god idé at øve dig med de rigtige malerteknikker.

 

Det skal du bruge, før du går i gang er: 

 • Grundmaling og maling til striberne

 • Pensel og malerrulle

 • Malertape 

 • Afdækningspap- eller plast

 

Trin-for-trin guide til at male skarpe kanter med tape

 • Inden du går i gang med selve malerarbejdet, skal du klargøre væggen og gulvet omkring.  Her gælder det først og fremmest om at  du dækker gulvet, så . Det gør du blandt andet med afdækningspap. 

 • Klargør væggen med grundigt forarbejde med spartling af huller og revner, og rengøring af væggen - så den er helt fri for snavs og skidt. 

 • Du bør også overveje, hvorvidt væggen skal bearbejdes med grundmaling, hvis du ønsker en helt skarp kontrast. Desuden kan en god grunder sørge for at malingen hæfter bedre, for et bedre finish. Læs mere i vores guide til maling af væg her. 

 • Når du går i gang med at male, så vær forsigtig og præcist, så malingen ikke risikere at sive under tapen. Derfor er det en god idé at få lukket malertapen korrekt af, så malingen ikke løber under tapen. Det gør du ved at overmale tapekanten med grundmaling, som matcher den eksisterende vægs kulør - og lad malingen tørre. 

 • Nu skal du blot gå i gang med at male med 2. Farven - eller kontrastfarven. Mal gerne ad to omgange. 
   

Vær forsigtig, når du hiver tapen af

Fjern forsigtigt tapen, lige så snart malingen er overfladetør. Hvis tapen sidder for længe, kan du risikere, at noget af malingen ryger med af, når tapen hives af.

 

Når du hiver tapen af, så skal du ikke kun være forsigtig, men også hive det af fra den helt rigtige vinkel, således at malingen ikke rives med. Start ved et hjørne og hiv af ved en 90 graders vinkel fra den malede side. Det vil gøre det muligt at adskille tapen fra malingen med det mest jævne resultat i en perfekt linje.