Sådan afdækker du før maling

Skal du snart i gang med et malerprojekt? Når du skal male, er det vigtigt, at du tager dig god tid til at få dækket ordentligt af først. Det er nærmest umuligt at undgå malersprøjt uanset om det drejer sig om maling af vægge, maling af loftet eller noget helt tredje. Med en ordentlig afdækning mindsker du risikoen for, at der kommer maling på dit gulv eller dine møbler. 

Hos Beckmann har vi lavet en overskuelig guide til afdækning, så du kan komme godt i gang med dit næste malerprojekt. Sådan afdækker du før maling - læs med her!

Afdækning af gulvet

Gulvet er altid i stor risiko for malersprøjt, når der eksempelvis skal males vægge eller loft. Det kan være et besværligt projekt, at skulle fjerne maling fra gulvet, så tag dig derfor god tid til at afdække gulvet ordentligt.

Hvis der er møbler i det pågældende rum, skal de først og fremmest flyttes, hvis det er muligt. Alternativt kan du samle møblerne i midten af rummet, så du har mere plads til at arbejde, hvis du eksempelvis skal male væggene.

Gulvet kan afdækkes med enten afdækningspap, afdækningsfilt eller afdækningsplast, har du møbler kan du med fordel bruge vores afdækning til møbler. For at afdækningen skal sidde ordentligt, er det en rigtig god idé at benytte afdækningstape til at sætte langs kanterne. Når du bruger afdækningstape, skal du helst holde en smule afstand til væggen på ca. 1mm, så du ikke risikerer, at du river maling af væggen, når det er tørt. 

Hvis du benytter afdækningspap, er det en god idé at tape pappet sammen med afdækningstapen, så du ikke risikerer, at det glider rundt, eller at der kommer maling gennem revnerne og ned på gulvet. Når du lægger pappet på gulvet, sørg også for at presset al luften ud. 

 

Afdækning af paneler, lister og stikkontakter

Hvis du skal male rundt om eksempelvis paneler, lister, stikkontakter eller lignende, er det en rigtig god idé at benytte sig af afdækningstape, hvis du ikke er så sikker på hånden. 

Her er det vigtigt, at du vælger en afdækningstape, som passer i bredden til det, der skal males. Inden du sætter afdækningstapen på, bør overfladen være helt ren først. Brug også gerne lange stykker afdækningstape, da det er lettere at fjerne, når malingen er tør. 

Vær opmærksom på at du skal fjerne afdækningstapen, ligeså snart at malingen er overfladetørt, da tapen ellers kan sætte sig for godt fast, og du risikerer at rive noget af det nye maling af.

Hvis afdækningstapen sætter sig for godt fast, og der er rester af tapen på eksempelvis panelet, kan du benytte olie til at fjerne det. Det kan eksempelvis være en babyolie eller lignende, hvis I har det i hjemmet. Smør olien på og lad det sidde lidt, før du begynder at nulre det af.

Efter malerprojektet er færdigt kan der godt ligge en masse afdækningstape, afdækingspap og filt som skal smides ud. Her kan du med fordel bruge vores store kraftige affaldssække.
 

Hvordan kommer jeg af med malersprøjt?

Med en ordentlig afdækning minimerer du risikoen for, at der ender malersprøjt på gulvet, panelerne, møbler osv. Skulle uheldet alligevel være ude og du kommer til at sprøjte maling et sted, hvor det ikke skal være, kan du typisk fjerne det hurtigt igen uden problem. 

Det er en god idé altid at have en fugtig klud på sig, når man maler, i tilfælde af at der bliver spildt maling på eksempelvis gulvet. Med kluden kan du hurtigt tørre pletten væk, inden malingen tørrer. 

Hvis det drejer sig om malersprøjt på vinduet, bør du i stedet vente til det tørrer. Herefter kan du forsigtigt skrabe den tørre maling væk eventuelt med fingrene eller en kniv. 

For at undgå malersprøjt bør du dog huske afdækningen. Se hele vores sortiment til afdækning, så du kan være klar til dit næste store malerprojekt.